Kino_na_trgu-1.png

Vabljeni na poletne filmske večere na Glavnem trgu

od 15. 08. 2024 do 18. 08. 2024

Lokacija: Glavni trg

Tudi letos nas čakajo štiri izjemne filmske projekcije. Festival bo otvorila celovečerna igrana komedija Dedek gre na jug (15. avgust), v kateri glavno vlogo igra Boris Cavazza. Film je bil posnet v Sloveniji in Severni Makedoniji.

Petkov večer bo namenjen fantastični komediji Barbie (16. avgust), prvemu igranemu filmu o ikonični lutki. Režiserka Greta Gerwig, ki je scenarij napisala skupaj z Noahom Baumbachom, je ustvarila film, ki je prejel kar osem nominacij za oskarja. Prvi odzivi so navdušujoči in napovedujejo odlično filmsko izkušnjo.

Sobota je rezervirana predvsem za naše najmlajše, saj se bo predvajal družinski animiran film The Bad Guys – Barabe (17. avgust), kar je odlična priložnost za ogled pred izidom težko pričakovanega drugega dela, napovedanega za prihodnje leto.

Zadnji dan je rezerviran za film Novomeščana Nejca Gazvodo Izlet (18. avgust). Film je bil posnet na slovenski obali v dveh tednih s fotoaparatom, brez umetne svetlobe, počasnih posnetkov ali drugih učinkov, ki bi film izumetničili. Film je na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer se je uvrstil v tekmovalni program, doživel svetovno premiero in bil izjemno dobro sprejet. Prejel je odlične kritike v priznanih tujih revijah Screen International, Variety in Cineuropi. Do sedaj je bil film prikazan že na več kot 15 tekmovalnih festivalih v tujini, številne nagrade pa je prejel tudi na slovenskih tleh. Odlično vzdušje v filmu pa pričarajo domači igralci najvišjega kova.

Pridružite se nam pod zvezdami in uživajte v prijetnih poletnih večerih ob odličnih filmih. Veselimo se vaše družbe. Vabljeni!

Kino na trgu podpira Mestna občina Novo mesto.